Friday, November 9, 2012

ANGKARA SIAPA??? BANNER PELANCARAN YYP1M DITANGGAL & DIBIARKAN DITENGAH LALUAN JENJANTAS PEJALAN KAKI !

8 nov 2012 : Perdana Menteri telah merasmikan pelancaran Yayasan Pembangunan Pondok 1 Malaysia (YPP1M) di Masjid Bukit Indah Ampang. acara meriah dipenuhi orang ramai dan juga dengan kehadiran anak-anak sekolah pondok. syabas dan tahniah kepada YPP1M, semoga dengan adanya yayasan ini dapat mengembangkan lebih banyak lagi sekolah pondok diseluruh Malaysia. secara tak langsung membantu mengurangkan anak-anak yang kurang pengetahuan dalam agama Islam.


(gambar dari page YPP1M)


9 Nov 2012 : banner program pelancaran Yayasan Pembangunan Pondok 1 Malaysia yang ada gambar Perdana Menteri ditanggalkan dan dibiar di tengah-tengah laluan jejantas pejalan kaki. memang melampau la siapa yang buat macam ni. kalau ye pun tak suka dengan PM jangan buat macam ni membiarkan orang lalu-lalang pijak banner tu. 

tak suka dengan PM tapi semua pemberian kerajaan macam BR1M, KR1M dan lain-lain semua tu sapu jugak! 
ada dengar juga banner di kawasan Bukit Indah diturun sebelum program bermula. lepas tu dengan cubaan gangguan kontraktor nak tar jalan berdekatan dengan kawasan program. ada juga yang dapat sms beritahu ada jurugambar hanya ambil gambar orang tengah tidur dan gambar-gambar yang mungkin menunjukan program tak mendapat sambutan dari orang ramai. gambar PM datang dan majlis pelancaran jurugambar tu tak ambil  (faham-faham je la puak belah mana tu kan). 

bila kita kata dia orang buat ni buat tu, nanti ada yang salahkan UMNO/BN pulak. apa yang dia orang buat, semuanya tak salah pulak... HALAL!

No comments: