Monday, March 4, 2013

Pemimpin Pas Tidak Ziarah Polis Yang Syahid?Saat Malaysia diselubungi tragedi yang tak pernah dijangka, saat negara kita diceroboh dan saat seluruh rakyat Malaysia memberi tumpuan terhadap krisis Lahad Datu diceroboh pengganas dengan penuh debar dan doa, ada pemimpin pakatan haram mula menjalankan jarum halus menimbulkan provokasi melampau dan menghina Anggota Keselamatan yang gugur syahid mempertahankan negara.

Sikap pemimpin dinilai oleh rakyat ketika sesuatu tragedi berlaku, rakyat nak lihat sejauh mana sensitif atau pekanya seseorang pemimpin rakyat cakna bila bencana menimpa makmum di bawahnya.

Ada pemimpin yang ikhlas, bergegas ke tempat kejadian untuk melihat dan menenangkan anggota keluarga yang dirundung malang, ada pemimpin yang terus hulurkan bantuan agar bahang bebanan bencana dapat dikurangkan dan ada pemimpin yang munafik, hanya memilih untuk melawat mangsa bencana mengikut warna bendera parti. Hanya yang menyokong beliau akan mendapat bantuan istimewa, yang tidak menyokong tak perlu harapkan apa-apa. Mereka takkan datang waima bertanya khabar.
selanjutnya di malaysia-instinct

Islam 

No comments: